"Abban segít, hogy könnyebben lebarnuljunk"
2011.04.16. 06:00
Országos orvos-, illetve élelmezéstudományi szakmai konferenciát tartottak április 14-15-én városunkban. A találkozó otthonát Eszterházy Károly Főiskola adta.
A "Konszenzuns konferencia a D-vitamin szerepéről" című előadássorozatot Prof. Dr. Halmy László, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke, valamint Dr. Kiss Attila, az Egerfood Tudásközpont főigazgatója nyitotta meg csütörtök reggel 9:30-kor. A két nap alatt több mint húsz neves előadó mutatta be az egészséges táplálkozás és D-vitamin étrendbe való hatékonyabb bevonására vonatkozó kutatását.
A jelenlévők többek között a megtudhatták, hogy sok ember szerint nem egyeztethető össze a kényelem és az egészséges táplálkozás, hogy a panírozott ételek nem tartalmaznak vitamint, és hogy a tartós tej a tartósítószertől tartós. A szakemberek éppen az ilyen tévhitek eloszlatását és az egészséges táplálkozás folytatását lehetővé tevő termékek ismertetését és terjesztését, valamint az ezen a területen szerzett tapasztalatok cseréjét tűzték ki célul. Az esemény ideje alatt több standnál lehetett vásárolni a garantáltan egészséges, vitaminokban és nyomelemekben gazdag élelmiszerekből.
O. Rózsa
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.