Országos orvos-, illetve élelmezéstudományi szakmai konferenciát tartottak április 14-15-én városunkban. A találkozó otthonát Eszterházy Károly Főiskola adta.

A "Konszenzuns konferencia a D-vitamin szerepéről" című előadássorozatot Prof. Dr. Halmy László, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke, valamint Dr. Kiss Attila, az Egerfood Tudásközpont főigazgatója nyitotta meg csütörtök reggel 9:30-kor. A két nap alatt több mint húsz neves előadó mutatta be az egészséges táplálkozás és D-vitamin étrendbe való hatékonyabb bevonására vonatkozó kutatását.

A jelenlévők többek között a megtudhatták, hogy sok ember szerint nem egyeztethető össze a kényelem és az egészséges táplálkozás, hogy a panírozott ételek nem tartalmaznak vitamint, és hogy a tartós tej a tartósítószertől tartós. A szakemberek éppen az ilyen tévhitek eloszlatását és az egészséges táplálkozás folytatását lehetővé tevő termékek ismertetését és terjesztését, valamint az ezen a területen szerzett tapasztalatok cseréjét tűzték ki célul. Az esemény ideje alatt több standnál lehetett vásárolni a garantáltan egészséges, vitaminokban és nyomelemekben gazdag élelmiszerekből.

O. Rózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://eger-kurzor.blog.hu/api/trackback/id/tr172829228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása